Yrittäjyyslupausrekisterin tietosuojaseloste

  1. Rekisterinpitäjä

    Tämän tietosuojaselosteen tarkoittamasta henkilötietojen käsittelystä vastaavat yhteisrekisterinpitäjinä seuraavat tahot:

    • Suomen Yrittäjät ry keskusjärjestö
    • Suomen Yrittäjät ry:n aluejärjestöt
    • Suomen Yrittäjien Sypoint Oy (0581846-9)

    Yhteisrekisterinpitäjät määrittävät yhdessä henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset ja keinot. Voit olla henkilötietojen käsittelyyn liittyvissä asioissa yhteydessä ensisijaisesti:

    • Suomen Yrittäjät ry
    • Postiosoite: PL 999, 00101 Helsinki
    • Käyntiosoite: Kyllikinportti 2, 00240 Helsinki
      • Sähköpostiosoite: mari.kokko@yrittajat.fi
      • Puhelinnumero: 09 229 221

  2. Rekisterin pitämisen peruste ja käyttötarkoitus

    Henkilötietoja käsitellään henkilön antaman suostumuksen perusteella. Suostumus hankitaan ehdokkaan allekirjoittaessa yrittäjyyslupauksen www.yrittäjälupaus.fi sivustolla.

    Henkilötietoja käsitellään vain ennalta määriteltyihin tarkoituksiin, jotka ovat seuraavat:

    • Suomen Yrittäjien vuoden 2021 kuntavaalikampanjan yhteydessä toteutettava yrittäjyyslupaushaaste. Yrittäjyyslupauksen allekirjoittaneen nimi, puolue sekä kunta julkaistaan yrittäjyyslupaussivuilla.
    • Lupauksen tehneiden tietoja käytetään Suomen Yrittäjien kuntatapahtumien markkinoinnissa ja kuntavaikuttamisen ohjelma- ja vaikuttamistyössä.
    • Lupauksen tehneille toimitetaan Suomen Yrittäjien kuntavaikuttamisen uutiskirje, jonka tilauksen voi halutessaan perua.
  3. Rekisteriin tallennettavat tiedot

    • Nimi
    • Sähköposti
    • Kunta
    • Puolue
    • Kielivalinta
    • Lupauksen antamisen ajankohta
  4. Rekisteröidyn oikeudet

    Voit vaikuttaa henkilötietojesi käsittelyyn seuraavin tavoin:

    Tietojen tarkastaminen, korjaaminen ja poistaminen:

    Sinulla on oikeus tarkastaa sinusta tallennetut henkilötiedot. Pyynnöstäsi oikaisemme, täydennämme tai poistamme käsittelyn tarkoituksen kannalta virheelliset, puutteelliset tai vanhentuneet henkilötiedot.

    Tietojen siirtäminen:

    Voit halutessasi saada antamasi henkilötiedot, joita käsittelemme automaattisesti suostumuksen tai sopimuksen perusteella, yleisesti käytetyssä koneluettavassa muodossa ja saada ne siirretyksi kolmannelle osapuolelle.

    Suoramarkkinoinnin ja siihen liittyvän profiloinnin kielto-oikeus:

    Voit milloin tahansa kieltää tietojesi käsittelyn suoramarkkinointia varten. Sähköistä suoramarkkinointia voi vastustaa painalla sähköpostiviestin lopussa olevaa linkkiä.

    Vastustamis- ja rajoittamisoikeus:

    Voit vastustaa käsittelyä, joka perustuu oikeutettuun etuun, henkilökohtaiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella. Esimerkiksi tällaisessa tilanteessa käsittelyä rajoitetaan siksi ajaksi, kun arvioidaan perusteita vastustaa käsittelyä. Käsittelyä voidaan rajoittaa myös mm. silloin, kun kiistät henkilötietojesi paikkansapitävyyden, jolloin käsittelyä rajoitetaan ajaksi, jonka kuluessa voimme varmistaa tietojen paikkansapitävyyden.

    Suostumuksen peruuttaminen:

    Voit peruuttaa antamasi suostumuksen milloin tahansa. Sähköiseen suoramarkkinointiin annetun suostumuksen voit peruuttaa painamalla sähköpostiviestin lopussa olevaa linkkiä.

    Evästeisiin liittyvät valinnat:

    Voit vaikuttaa evästeiden ja muiden vastaavien tekniikoiden hyödyntämisen evästeasetusten avulla täällä. Huomaathan, että palveluidemme käytön kannalta välttämättömät evästeet ovat käytössä tästä valinnasta huolimatta.

    Valitusoikeus:

    Voit tehdä valituksen viranomaiselle, mikäli katsot, että tietojasi on käsitelty tämän tietosuojaselosteen ja kulloinkin voimassaolevan lainsäädännön vastaisesti. Valvova viranomainen on tietosuojavaltuutettu (www.tietosuoja.fi).

    Käyttäessäsi yllä mainittuja oikeuksia, pyydämme sinua olemaan yhteydessä:

    Suomen Yrittäjät, kenttäjohtaja Mari Kokko, mari.kokko@yrittajat.fi

    Varauduthan todistamaan henkilöllisyytesi. Voimme tarvittaessa pyytää sinulta lisätietoja henkilöllisyytesi varmistamiseksi.

  5. Säännönmukaiset tietolähteet

    Tiedot kerätään yrittäjyyslupauksen antaneelta henkilöltä Suomen Yrittäjien vuoden 2021 kuntavaalikampanjan yhteydessä.

  6. Säännönmukaiset tietojen luovutukset

    Emme luovuta yrittäjyyslupausrekisterin tietoja kolmansille osapuolille.

  7. Käsittelyn kesto

    Rekisteriin tallennetut henkilötiedot säilytetään 1.5.-31.12.2021 välisen ajan ja poistetaan 1.1.2022.

  8. Henkilötietojen käsittelijät

    Tietoja käsittelevät yrittäjäyhdistyksen työntekijät ja luottamushenkilöt sekä yrittäjyyslupaus verkkosivun ylläpidosta vastaava palveluntarjoaja.

  9. Tietojen siirto EU:n ulkopuolelle

    Tietoja ei siirretä EU:n ulkopuolelle.

  10. Evästeet ja selailun seuranta

    Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön räätälöimiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Näiden tietojen avulla voimme kehittää palveluamme ja käyttökokemusta.

    Eväste eli cookie on tiedosto, joka tallennetaan tietokoneellesi vieraillessasi internetsivustoilla. Tiedosto sisältää pienen määrän tietoa siitä, mitä vierailusi aikana teet sivustollamme. Palvelin lähettää tiedon siitä mitä teet tai teit sivustolla omalla selaimellesi. Seuraavan kerran vieraillessasi samalla sivustolla tieto voidaan hakea suoraan omalta koneeltasi palvelimen sijaan.

    Käyttäjällä on milloin tahansa oikeus peruuttaa antamansa evästesuostumus tai muuttaa omia evästeasetuksiaan.